dilluns, 21 de març del 2011

CURS ALPINISME NIVELL 1



Aquest cap de setmana s'ha iniciat el Curs d'Alpinisme nivell 1 del CEP.
Sortim de Falset aviat, cap a les 6 del matí, direcció Centelles , on farem una parada per recollir a Jaume, un dels monitors del curs, juntament amb l' Albert i Joan el director del Curs.
Esmorzem i anem cap el sector d' escalada del Coll Suspina. Un cop deixem el cotxe ens organitzem en tres grups i comencem l' aproximació fins al sector.
Ens dividim en grups i comencem l' activitat recordant i practicant nusos, escalem algunes vies ,tot seguit reunions, ràpels , etc.
Un cop acabada l' activitat ens dirigim cap a Ulldeter al refugi , arribem just per sopar, comentar una mica la jornada i cap a dormir.
Al dia següent anem cap a una zona a prop de l' estació d' esquí de Vallter 2000 on farem les pràctiques d'auto- detenció, amb piolet i grampons . També fem una cata de neu, per saber els diferents tipus de neu, i poder saber la cohesió d' aquesta.
Més tard toca reunions amb piolets, el bolet de neu, l' ancora de neu, etc.
Fem un mos, i pràctiques d' arva, per cercar víctimes en cas d' allau. I per finalitzar la jornada la cova de neu per poder fer nit a la neu, tota una tècnica quin fart de palar neu,com va dir Jaume això ens serveix per entrar en calor i poder dormir en condicions a la neu.
Un cop acabem la cova de neu ens encaminem cap al cotxe i encara ens queda el viatge de tornada.
El cap de setmana que be més. VEURE FOTOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada